Asociația Românii în Italia (ARI), condusă de ing. Romulus Popescu, organizează duminică, 6 martie 2022, ora 16.00, la Casa dei Diritti del Comune di Milano, Via Edmondo de Amicis nr. 10, Milano, cea de-a XII-a ediție a evenimentului “Mărțișorul și Ziua Femeii la Milano”. După doi ani de pauză, datorată pandemiei de coronavirus, ne bucurăm că putem să reluăm acest eveniment deosebit, la cererea numeroaselor persoane din comunitatea românească din Peninsulă.

Manifestarea constă într-un spectacol inedit de muzică si poezie susținut de Ion Marinescu Tzurlă (actor, realizator de emisiuni radio) și Anca Constantin Van Der Zee (Actriță a Teatrului Național din București). Spectacolul este o incursiune prin muzica românească, pornind de la folck, până la muzică populară din diverse zone ale României.  Muzica va fi îmbinată armonios cu câteva momente poetice, reprezentative pentru cultura românească. Suntem convinși că spectacolul susținut de cei doi artiști din București, va ajunge la sufletul celor prezenți, iar atmosfera care se va crea, va stârni nostalgia vremurilor petrecute în țară.

De asemenea, vor participa și copiii înscriși la cursurile proiectului „Vorbește românește” – cursuri de limba română și orientare socio-culturală de la Milano.

Prin această acțiune, Asociația Românii în Italia dorește să contribuie la menținerea tradiției mărțișorului în rândul comunității românilor din Italia și să stimulăm cât mai mult învățarea și cunoașterea limbii române, a obiceiurilor și tradițiilor noastre, de către copiii români care s-au născut în Italia.

Evenimentul beneficiază de patronajul Consulatului General al României la Milano. La finalul manifestării participanții vor degusta produse tradiționale românești.

Mulțumim mult și vă așteptăm numeroși!!!

 

Ing. Romulus Popescu

 Președinte Asociația Românii în Italia-Milano                                                

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *